Sprekers

​Henk-Jan Steenman

​Henk-Jan Steenman

Koudemiddelspecialist bij Westfalen Gassen Nederland bv en vanuit deze functie het eerste aanspreekpunt voor klanten en niet klanten aangaande koudemiddelen voor Nederland. Zowel als het gaat om synthetisch als natuurlijke koudemiddelen. Zoals u weet heeft Westfalen beide immers in het product pakket.

Sessies

 
Dr. Ir. Dennis van de Bor

Dr. Ir. Dennis van de Bor

Na in 2003 te zijn begonnen als student Werktuigbouwkunde aan TU Delft, behaalde hij zijn Bachelordiploma in 2006 en koos vervolgens de studierichting Sustainable Process & Energy Technology als Master. Naast het volgen van de opleiding is hij ook werkzaam geweest als engineer in de proces- en automotive industrie. Tijdens het werk aan de masterscriptie werd de basis gelegd voor de minikanaal warmtewisselaar en de toepassing ervan in de proces industrie. De warmtewisselaar werd verder ontwikkeld en onderzocht tijdens het opvolgende promotietraject. De beschrijving van een prototype, de behaalde resultaten en de mogelijkheden tot het reduceren van het koudemiddel zijn enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens de workshop.

Sessies

 
Gábor Böszörményi

Gábor Böszörményi

Sales Manager CO2 bij Emerson. Werkzaam sinds 2011 bij Emerson Climate Technologie in Praag en sinds 2014 werkzaam in Aken(HQ) als specialist in CO2 systemen. Afgestudeerd op Universiteit in Boedapest als Mechanical engineer en veel ervaring in de koeltechiek met als specialisme CO2.

Sessies

 
Gijsbert-Jan Groenendijk

Gijsbert-Jan Groenendijk

Gijsbert-Jan Groenendijk heeft jarenlange ervaring binnen Linde Gas in het adviseren van gebruikers over het veilig en juist gebruik van gassen bij uiteenlopende processen. Recentelijk heeft hij zich toegelegd op de toepassing van koudemiddelen.

Sessies

 
Ing. C.J.L. van der Lande

Ing. C.J.L. van der Lande

Sinds 1986 werkzaam als directeur bij Uniechemie B.V. Voorafgaand is hij jarenlang werkzaam geweest bij Bitzer Kühlmaschinenbau, waarvan Uniechemie al meer dan 70 jaar de vertegenwoordiger is. De heer Van der Lande heeft 35 jaar ervaring in koeltechniek, specifiek met koudemiddelen en compressoren. Daarnaast zet hij zich in voor diverse verenigingen zoals de NVKL en de KNVvK.

Sessies

 
Ing. J. Wijbenga

Ing. J. Wijbenga

Is meer dan 40 jaar werkzaam in de industriële koudetechniek met de nadruk op ammoniaksystemen en ammoniak/CO2-systemen. Hij is binnen de stichting kliQ o.a. bezig met het, samen met anderen, opzetten van de eindtermen en leermiddelen voor de certificering van monteurs.

Sessies

 
Ing. Joop Hoogkamer

Ing. Joop Hoogkamer

Zeer brede ervaring binnen de koeltechniek. Eerder werkzaam voor onder andere Grasso en Hoekloos (tegenwoordig Linde Gas), en momenteel executive director bij Eurovent - binnen Europa de koel-, airconditioning-, verwarmings- en ventilatie-industrie vertegenwoordigt. Is tevens bestuurslid KNVvK

Sessies

 
Jaap de Knegt

Jaap de Knegt

Senior Adviseur STEK en is via HBB - Het Branche Bureau - onder andere werkzaam als branchesecretaris voor de Verac en als Adviseur bedrijfscertificering en exameninstelloing werkzaam voor STEK.

Sessies

 
Jack Quadflieg

Jack Quadflieg

Werkzaam bij Emerson Climate Technologie sinds oktober 2014. Ruim 10 jaar ervaring in de klimaat- en koeltechniek in met name Close Control units/chillers en Hybride droge koelsystemen in vooral grote koelinstallaties.

Sessies

 
Jos Admiraal

Jos Admiraal

Jos Admiraal is sinds 1997 directeur van installatietechnisch bedrijf Van der Wal Groep.

Sessies

 
Marcel Gouw

Marcel Gouw

Marcel Gouw is begonnen in de proces-, meet- en regeltechniek. Daarna in de installatietechniek HVAC en reeds meer dan 30 jaar werkzaam hierin. Eerst bij één van de grootste installatiebedrijven van Nederland en daarna diverse technisch commerciële functies bij handelsmaatschappijen. Meer als 15 jaar gefascineerd door de mogelijkheden van PCM's (Phase Change Materials). In april 2012 is hij zijn eigen onderneming (Global Energy Systems) gestart met als "core business" PCM's.

Sessies

 
Nico Doorn

Nico Doorn

Sales/Project Engineer Refrigeration bij PS Koeltechniek BV. Nico is binnen PS Koeltechniek gespecialiseerd in klimaatregeling van kaaspakhuizen. Inmiddels heeft hij hier 30 jaar ervaring mee.

Sessies

 
Rolf van Zwieten

Rolf van Zwieten

Sinds 2002 beleidsmedewerker op Ministerie van IenM (voorheen VROM) op verschillende dossiers waaronder afvalbeleid algemeen, EVOA, mobiliteit, ETS, F-gassen, CCS en geluid. Daarvoor werkzaam als arbeidshygiënist en veiligheidskundige bij een Arbodienst. Studie: Milieuhygiëne aan Landbouwuniversiteit Wageningen.

Sessies

 
Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar

Filosoof, investeerder, spreker, trendanalist en "bevliegeraar". Gepassioneerd mens die zich bezighoudt met de megatrends met impact op onze welvaart, leven en werk.

Sessies

 
Teunis Verheij

Teunis Verheij

Werkzaam bij Dijksma Koudetechniek te Emmeloord. Dijksma Koudetechniek is specialist in het creëren van een optimaal en duurzaam bewaarklimaat voor producten in onder meer de agrarische sector en de industrie.

Sessies

 
Steven Lobregt

Steven Lobregt

Dagvoorzitter, bestuurslid bij de Koninklijke Nederlandse vereniging voor Koude (KNvvK) en bij de Stichting Ontwikkeling Koeltechniek.

Sessies

 

Kom met korting

Bent u lid van KNVvK, STEK, VERAC, NEKROVI, NVKL en/of abonnee van RCC K&L? Dan ontvangt u maar liefst € 50 korting op deelname. U betaalt voor dit congres dan geen € 149 maar € 99

Netwerkborrel:
Na afloop van het congres is er, onder het genot van een hapje en drankje, volop gelegenheid om te netwerken en uw ervaringen met andere deelnemers te delen.

Organisatie en mediapartners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.